Kamini so nam zelo dobro ogreli stanovanje

Pred nekaj leti, smo z družino dobili priložnost, da smo se lahko preselili v novo stanovanje, katero pa smo lahko dobili za zelo poceni najemnino, ter je bilo to stanovanje tudi zelo veliko, tako da je bilo primerno za družino. Tukaj pa smo to ponudbo takoj sprejeli, ter smo si začeli urejati stanovanje, da bo takšno, kot smo si ga predstavljali, oziroma želeli imeti.

Nato pa smo prišli do tega, da je bilo potrebno premisliti, za kakšen način ogrevanja se bomo odločili. Ker pa je to stanovanje imelo že narejen odvod dima, torej ves sistem za postavitev kakšne kaminske peči, pa smo se res odločili, da bodo kamini tukaj najboljša izbira ogrevanja. To pa zaradi več različnih razlogov, oziroma prednosti, ki jih imajo kamini.

Prvič je to zelo cenovno ugodna opcija ogrevanja. Tukaj pa moramo opraviti zgolj začetno investicijo v sam kamin, kar pa nas spet ne bo odštelo toliko denarja, nato pa si moramo le še kupovati ustrezna drva, tako da se lahko ogrevamo skozi zimo. Na vsake toliko časa, oziroma pred vsakim začetkom sezone kurjenja, pa smo morali zgolj še očistiti cevi, tako da so se očistile vse saje, ki so nastale pri temu.

Kamini so nam zelo dobro ogreli stanovanje

Tako pa smo nato res kupili kamin, ter se začeli ogrevati na takšen način. Tukaj pa smo vsako leto porabili približno 8 kubikov drv, kar pa nas je prišlo veliko manj denarja, kot pa, če bi se ogrevali z raznimi drugimi sredstvi, oziroma na druge načine in ni z kamini. 

Zato pa smo res zelo veseli, da smo se odločili za ta način ogrevanja, saj nam lahko kamini res odlično ogrejejo prostor, ter delujejo tudi kot zelo lep estetski dodatek, za našo dnevno sobo, kjer ga imamo postavljenega. Prav tako pa je kamin kar močan, ter nam tako ogreje vse pomembne prostore v stanovanju.