Mesec: marec 2024

Blefaroplastika nam lahko pomaga če nam veke motijo vidBlefaroplastika nam lahko pomaga če nam veke motijo vid

Ogromno ljudi, predvsem starih ljudi ima težave z vidljivostjo. Tukaj pa niso krive same oči, vendar koža od vek. Tako pa je seveda staranje in pa zato gubanje kože, povsem naraven proces, skozi katerega gre prav vsakdo. Tako pa se pogosto nagubajo tudi veke, kar pa lahko povzroči, da se ta koža nato poda čez oči, tako da nam delno zakriva pogled, kar pa je zagotovo zelo moteče, ter nam poslabša vid, oziroma samo vidno polje. 

No tako pa na srečo tukaj obstaja poseg, oziroma kirurški poseg, imenovan blefaroplastika, kateri nam pomaga ravno pri temu. Blefaroplastika pa je torej kirurški poseg, kjer se odstrani del kože na vekah. Tukaj pa govorimo o zelo majhnemu delu kože, tako da se po sami operaciji, tega sploh ne opazi. No nato pa se kožo okoli vek malo raztegne, oziroma nategne, tako da se ta več ne gubi čez oči in se jo nato zašije nazaj. 

Blefaroplastika pa je tako zelo hiter kirurški poseg, ki traja zgolj par minut. Prav tako pa je zelo enostaven poseg, tako da nas ne rabi skrbeti o kakšnih posledicah, ki bi jih lahko razni drugi kirurški posegi pustili. Zato pa je blefaroplastika povsem varna in ni razloga, da se ne bi upali odpraviti na takšen poseg, če nas motijo naše veke in nam otežujejo in zmanjšujejo vidno polje.

Blefaroplastika nam lahko pomaga če nam veke motijo vid

Potrebno pa je nato edino malo paziti na to, da se koža in pa šivi, povsem zacelijo. Tako moramo paziti predvsem pri prhanju in pa pri čiščenju obraza, saj bo koža okoli oči, oziroma koža na vekah še zelo občutljiva, saj se ne bo takoj zacelila. Po nekaj dnevih oziroma tednih, pa bi se morala koža povsem zaceliti in lahko nato spet povsem normalno živimo in se normalno umivamo. Zato pa je blefaroplastika res odličen postopek za razne težave z vekami.…

Darila za rojstni dan so lahko kar težak nakupDarila za rojstni dan so lahko kar težak nakup

Bližal se je dan, ko bo prijatelj imel rojstni dan. Zato pa smo se z nekaj prijatelji dobili, ter se malo pogovorili o temu, kaj bi mu kupili za rojstni dan. Darila za rojstni dan pa so lahko kar težka za najti, saj je potrebno dobro premisliti, kaj nekdo rabi, ali pa kaj bi lahko bilo darilo, ki bi mu veliko pomenilo.

No tako pa smo kar nekaj časa razmišljali, ter si ogledali razna darila za rojstni dan, oziroma ideje, da bi našli nekaj, kar bi bilo najbolje zanj. No tako pa smo se po nekaj časa premišljevanja končno spomnili, kaj bi lahko bilo popolno darilo zanj.

Tako smo se spomnili, da si je vedno sposojal kakšen eleganten pulover od nas, ker ga sam ni imel. Tako pa so ti puloverji nekoliko dražji, ter si ga zato ni nikoli kupil. Tako pa smo vedeli, da bo eleganten pulover, kakšne dobre znamke, odlično darilo zanj.

Darila za rojstni dan so lahko kar težak nakup

Zato pa smo se odpravili v trgovino z oblačili, da bi našli popon pulover zanj. Po nekaj iskanja, ter ogledovanja različnih znamk, pa smo le našli pulover, ki nam je bil vsem všeč, ter smo si mislili, da bo zagotovo tudi njemu všeč. Nato pa je bilo potrebno poiskati le še primerno velikost zanj. Ker pa je bil približno enake velikosti kot jaz, pa sem si ga zato sam probal, kjer pa mi je bil čisto prav, tako da bi bil tudi njemu zagotovo.

No tako pa smo mu na njegov rojstni dan dali ta pulover, kjer pa se je tega darila za rojstni dan res zelo razveselil, saj je res potreboval kakšen tak, bolj eleganten pulover. Tako pa je to tudi nas zelo razveselilo, saj smo vedeli, da smo zadeli z darilom za rojstni dan, ter smo si lahko tako oddahnili, saj smo vedeli, da smo se prav odločili. …