Mesec: september 2023

Bioklimatska pergola je bila odličen dodatek k naši terasiBioklimatska pergola je bila odličen dodatek k naši terasi

Doma smo za hišo imeli kar nekaj prostora, ter smo se zato odločili, da si bomo tam uredili nekoliko lepšo teraso. Zato smo kupili semena za travo, da smo jo malo dopolnili, nato nekaj cvetovja, da smo malo polepšali prostor, vendar pa se nam je zdelo, da nekaj manka. Tako pa smo malo razmišljali, ter smo ugotovili, da bi se zelo lepo zraven podala kakšna miza s klopmi, kjer bi si lahko med poletjem pripravili kakšno kosilo zunaj.

Ker pa je ta naša terasa ravno na strani, kjer cel dan sije močno sonce, smo vedeli, da bo potrebno nekako ustvariti tudi senco. Tako pa smo bili prepričani, da bi bila zelo dobra investicija, ki bi rešila ta naš problem, bioklimatska pergola.

Bioklimatska pergola je bila odličen dodatek k naši terasi

 Gre za posebne pergole, ki jih lahko inštaliramo nekje na vrtu, torej popolno za naš primer, ter nam bodo te ustvarile lepo senco. Ker pa je to bioklimatska pergola, pa ima mnogo funkcij, ki omogočajo prilagajanje na vremenske razmere. Nadstrešek same pergole, je narejen iz daljših lamelnih plošč, katere pa lahko obračamo, tako da si lahko naredimo popolno svetlobo.

Zato pa so nam bile te pergole zelo všeč, ter smo jih želeli imeti, da nam ustvarjajo senco. Izbrali pa smo si takšno bioklimatsko pergolo, ki pa je lahko opravljena tudi z daljincem, kar pa je še en velik plus.

Dejstvo, zaradi katerega pa smo se še dodatno odločili, da bo bioklimatska pergola popolna, pa je ta, da je estetsko zelo lepa in pa ima nekoliko bolj moderen izgled. Tako pa, ker imamo dokaj moderno hišo, se bo ta bioklimatska pergola zelo lepo prilegala, ter bo povezovala našo teraso s hišo.

Zato pa smo bili prepričani, da bo bioklimatska pergola odličen dodatek k naši hiši, ter nam bo zagotovila, da bomo lahko med poletjem imeli lepo senco pri mizi, ter bomo lahko tako uživali v lepem vremenu.…

Ledena kava je najboljša na morjuLedena kava je najboljša na morju

Rada imam jutro, ko zadiši po kavi po celem stanovanju. Običajno se prva kava spije okoli sedme ure z mojim možem. To je za naju pravi ritual. Usedeva se skupaj na balkon, če je dovolj toplo vreme in si izmenjava mnenja in podeliva svoje občutke. Potem naju čaka delovni dan, ko se ne vidiva skoraj do večera. Zato zelo cenim ta jutra, ko jih lahko v miru preživim s svojim možem. Meni je najljubša turška kava z mlekom, mož pa pije črno kavo.

Ledena kava je najboljša na morju

Ko pridem v službo, običajno sodelavci že kuhajo kavo, vendar jaz pijem čaj. Pripravimo se poslovno na delovni dan, ki je pred nami. Okoli dvanajste ure pa imamo malico. Ker imamo različne okuse glede hrane, si vsak priskrbi hrano, ki mu je ustrezna. Po malici pa pride na vrsto druga kava v dnevu. Za kratek čas se malo nasmejimo in razbremenimo delovnih obveznosti. Potem pa gremo spet na delo. Spijem največ dve kavi dnevno. Ker pa ji kava tako dobrega okusa, si včasih v restavraciji privoščim še brezkofeinsko kavo.

Ko greva z možen na morje, ga je prav veselje gledat, ko uživa v največji vročini v senci. Ima ležalnik, bere časopis, ob njem pa je velika ledena kava s sladoledom. Doma si jo redko privoščiva oziroma se sploh ne spomniva, da bi si jo pripravila. Na morju pa je to obvezna sladica za po kosilu. Na morje vzamem s sabo tudi aparat za kavo. Kupila sem tudi posebne skodelice, kjer ledena kava pride do izraza. To so velike ozke steklene skodelice. Najprej skuham kavo, potem spenim hladno mleko in dodam tri kepice sladoleda in malo smetane. Sladoled je običajno iz kavava, čokolade in vanilije. To je najboljša ledena kava na svetu, ki jo pripraviva skupaj s svojim možem na morju. Ob tem imava pogled na morje in uživava v okusu in aromi kave.…