Članek: Dnevnik, 21.1.2015 - Surove ribe: Za gurmane, ki ljubijo pristne okuse

datum: 01.02.2015

Članek si v celoti lahko preberete na tej povezavi

Pri surovih morskih krožnikih je najpomembnejša sveža in sledljiva surovina. Da bi obdržal karseda naraven okus teh jedi, jim kuharski mojster Uroš Fakuč iz novogoriške restavracije Dam načeloma dodaja le sol, poper in oljčno olje.

Za gurmane, ki ljubijo pristne okuse

V zadnjih letih se na Slovenskem surove ribe uživa večinoma kot nadev v raznih sušijih, pa vendar smo jih – vsaj na Primorskem – že pred dvajsetimi leti spoznali v obliki karpača. Prvi, ki so pri nas surovo ribo v taki obliki postavili na krožnik, so bili v novogoriški restavraciji Pikol. Medtem ko tamkajšnji brancinov karpačo še vedno velja za najboljšega v Sloveniji, tradicijo priprave surovih rib pridno nadaljuje še en novogoriški kuharski mojster – Uroš Fakuč v restavraciji Dam.

več...

 

Kolofon Tripadvisor